Iedereen is erbij gebaat als zijn lichaam en geest in balans zijn. Ik ondersteun mensen met analyses en adviezen op het gebied van onder meer voeding, beweging en heling, waardoor fysieke en psychische klachten kunnen worden verholpen.

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthos komt uit het Grieks en betekent juist, goed of recht. Moleculair gaat over moleculen. De orthomoleculaire geneeskunde heeft als doel de juiste balans te hervinden in de moleculen van het menselijk lichaam, zodat mensen zich weer gezond en energiek gaan voelen. In de orthomoleculaire geneeskunde wordt een onderscheid gemaakt tussen lichaamseigen stoffen die het lichaam ondersteunen en lichaamsvreemde stoffen die afweerreacties van het lichaam kunnen oproepen. In deze therapie├źn streven we naar het in balans brengen van het verstoorde evenwicht door een beroep te doen op het biologisch en natuurlijk genezend vermogen van lichaam en geest. 
Dit proces wordt ondersteund met onder meer op het systeem afgestemde hoeveelheden vitaminen, mineralen en vetzuren.


Ter ondersteuning van de orthomoleculaire therapie gebruik ik een techniek met de naam biofeedback. Daarbij maak ik een analyse met een apparaat, het Asyra-Pro systeem 
(eerder gebruikte ik het Indigo Quantum BioFeedback systeem; op verzoek kan dat nog steeds), 
dat mij heel veel informatie geeft over uw lichaam, bijvoorbeeld:
voeding, vitaminen en schadelijke stoffen
hormoonspiegels en overgevoeligheden
organen zoals lever, longen, nieren
virussen, bacteri├źn, parasieten
werking van medicijnen en
emotionele en mentale factoren


Mede met behulp van dit overzicht bepalen we samen hoe jij tot een betere of optimale gezondheid kunt komen.